TISAMA – Holistische kruidenthee’s ?

TISAMA is een holistische gezondheidslijn van LakShmi om vanbinnenuit het natuurlijke evenwicht te gaan herstellen.

Kruiden van medicinale planten die elk een specifieke werking hebben maar samen in een blend op een synergetische manier nog krachtiger samen werken dan elk apart.

De Tisama-kruidendranken-lijn zijn speciaal ontworpen thee’s van 100% natuurlijke kruiden, op een duurzame en Bio eco gecertificeerde wijze zijn verwerkt, die als thee te drinken zijn en die veel voorkomende problemen aanpakt.

We hebben verschillende holistische kruidenthee’s voor verschillende ongemakjes. We zetten even Tisama Slim extra in de kijker; het drinken van deze holistische kruidenthee ondersteunt het afslanken, reguleert het metabolisme, heeft een vocht afdrijvende werking, reguleert de bloedsuikers en vermindert het hongergevoel.

Tisama Slim bevat 28 kruiden die we hier verder hebben uitgelicht:

Fucus of blaaswier en heeft diverse geneestoepassingen. De belangrijkste toepassing is het genezen van te traag werkende schildklier.

Gymnema verlaagt de bloedsuikerspiegel. De diabetespatiënt heeft veel minder insuline nodig als hij dit natuurgeneesmiddel gebruikt. (steeds in overleg met de arts)
Verminderd de zin in zoete tussendoortjes.

Amanas, hierin zit Bromelaine, dit heeft een ontstekingsremmend effect.

Guarana ia afkomstig van de zaden van de plant Guarana, een liaanvormige plant die tegen bomen opgroeit de Paullinia Cupana. De zaden bevatten ongeveer 2,5 tot 5% cafeïne. Het heeft een licht stimulerende werking. De werking lijkt op koffie alleen houden de effecten langer aan.

Venkel bevorderd de spijsvertering, gaat de vorming van darmgassen tegen en helpt tegen een opgeblazen gevoel.

Viooltjes ondersteunen het functioneren van diverse
organen en orgaansystemen en hoestbedarend, pijnstillend, ontstekingswerend en vochtafdrijvend.

Muizeoor heeft een hoog gehalte aan flavanoïden en een anti-oxidatieve werking. Zeer gunstig voor de vaatwanden en bij oedeem.

Duindoorn, hiervan worden de bessen gebruikt. Het verbeterd de huid, stimuleer de bloedcirculatie, de spijsvertering en is heilzaam en bij een hoge bloeddruk.

Kervel is een milde stimulant; je wordt er actiever van reinigt het bloed, drijft het vocht af en vermindert het zwellingen. Een bron van vitamine C en ijzer. Bevat veel anti-oxidaten en bestrijdt vrije radicalen.

Heemswortel / Althea verzacht ontstekingen.

Berkenbladeren stimuleert de werking van de nieren, de zweetklieren en de gal en zet zodoende het lichaam aan tot het afvoeren van afvalstoffen.

Bladeren van de Es bevatten flavoïden, mannitol, fraxine en Kalium zouten, deze helpen mee aan het vochtafdrijvende effect. Rutine is een flavonol die ontstekingsremmend werkt. Coumarinen, quercetine en mannitol dragen bij aan de ontstekingsremmende werking. Doordat het zowel urinedrijvend is als ontstekingswerend werkt, heeft gewone es antireumatische eigenschappen.

Paardenstaart, een afslankende plant vol mineralen. Het helpt het verwijderen van overvloedig vocht uit je lichaam dankzij het gehalte aan Kalium en flavonoïden. Het kan de hoeveelheid urine verhogen tot zelfs 30%!

Cistusroos heeft het meeste polyfenolen van alle planten in Europa. Cistus helpt tegen ontstekingen.

Dille bevorderd de spijsvertering. Bovendien is dille rijk aan vitamine C.

Paardenbloem bezit de vitaminen A, B1, B2, C, E, choline en carotenoïden in. Qua mineralen bevat het blad ijzer, calcium, magnesium, mangaan, natrium, seleen, silicium, fosfor en koper. Het heeft een galverhogende en galdrijvende werking. Hierdoor kan de lever beter voedsel verteren. Vooral vetten kunnen beter verteerd worden.

Anijs bezit veel vitaminen en mineralen, helpt pijn te bestrijden en bevorderd de spijsvertering.

Brandnetel is een zacht diureticum en helpt het lichaam om gifstoffen te verwerken en weg te spoelen. Het spoelt de nieren en de blaas en helpt urineweginfecties te verhelpen en te voorkomen. Het is ideaal voor het vasthouden van water door natrium en tegen een hoge bloeddruk.

Sinaasappel bevat veel vitamine C en andere fytonutriënten die zorgen ervoor dat vrije radicalen worden afgevoerd uit het lichaam.

Waterkers helpt de lever te ontgiften. De groente is vitaminerijk vanwege het hoge gehalte aan vitamine C. Onderzoek heeft aangetoond dat waterkers naast het hoge gehalte aan vitamine C ook beta-caroteen, vitamine A, B1, B6, E, K, foliumzuur, calcium, lodium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, zink, luteine en zeaxanthine bevat.

Beredruif is een mild urinair antisepticum dat wil zeggen dat het de urinewegen ontsmet.  Bevat de vitaminen B1, B2, B3 en C, betacaroteen, de mineralen; calcium, magnesium, kalium, mangaan, chroom, kobalt, aluminium, ijzer, fosfor, seleen, silicium, natrium, tin en zink, vezels, vetten betasitosterol en taraxosterol.

Kamille werkt licht ontstekingsremmend en ontsmettend. Het heeft ook een licht ontspannend effect op maag en darmen.

Muira puama is goed voor het libido, tegen vermoeidheid en goed voor de bloedvaten.

Hibiscus staat bekend om zijn bloeddrukverlagende eigenschappen en werkt ontspannend.

Damiana is een plant en heeft een ontspannen, mild cannabis-achtig effect, helpt bij maagproblemen, werkt seksueel stimulerend en angstremmend.

Ginseng gaat de cholesterolspiegel gunstig beïnvloeden, de bloeddruk verlagen en verkoudheid sneller helpen genezen. Ginseng stimuleert het immuunsysteem en zorgt voor vermindering van allergische reacties, de toename van het aantal witte bloedcellen en sneller herstel van de darmflora na antibioticagebruik.

Rozemarijn stimuleert de doorbloeding en helpt het lichaam met ontgiften.

https://namaste.lakshmiwinkel.nl/product/tisama-slim-500-ml/