HOLISTISCHE GEZICHTSVERZORGING

Huidverzorging met een holistische aanpak

Huidverzorging volgens het LakShmi Beauty Concept is gebaseerd op de natuurlijke elementenleer volgens Ayurveda en de 3 dosha’s => Vata – Pitta – Kapha

Dosha betekent in het Sanskriet => dat wat veranderd => wij zijn continu onder energetische invloed van de verschillende natuurelementen zoals de maan, de zon, de seizoenen, … alles heeft invloed op elkaar en we staan met alles en iedereen energetisch in verbinding.

Vata staat voor het natuurelement Lucht & Ether => deze energieën zorgen voor beweging, droogte en lichtheid.

Pitta staat voor het natuurelement Vuur & (beetje) Water => deze energieën zorgen voor transformatie, warmte en energie.

Kapha staat voor het natuurelement Aarde & Water => deze energieën zorgen voor stabiliteit, opbouw van weefsels en spieren.

Deze 3 dosha’s of 5 natuurelementen hebben ook een invloed op onze huid en zijn in ons allen aanwezig met een eigen unieke samenstelling.

Volgens Ayurveda (de Indische wetenschap) hebben we allemaal een bepaalde constitutie waarmee we geboren zijn. Maar door de jaren heen kunnen we veranderen en staan we onder invloed van verschillende aspecten dat onze huid en onze geest kan beïnvloeden. Denk maar aan de wisseling van de seizoenen, voeding, stress, zonnen, gebruik van synthetische cosmetica met parfum, kleurstoffen en bewaarmiddelen.

Meestal in de pubertijd heeft je huid eerder last van kapha kwaaltjes zoals onzuiverheden, puisten, een vette huid en grove poriën …

Na onze puberteit komen we in de adolescentie en komt het vuurelement meer zichtbaar op de huid. Er kunnen roodheden ontstaan, de huid kan gevoelig beginnen reageren op bepaalde producten of op weersomstandigheden, allergische reactie op voeding, stress,…

En naarmate we ouder worden wordt de huid steeds droger, vermindert de aanmaak van collageen en elastine, de huid wordt steeds dunner en slap.

Afhankelijk van je eigen unieke geboorte constitutie en dus je huidtype waar je mee geboren bent heb je gedurende de jaren/seizoenen/leeftijd/levenswijze verschillende verzorgingsproducten nodig.

Om je huid te gaan verzorgen of zelfs te gaan verbeteren heeft LakShmi verschillende lijnen ontwikkeld allemaal met een therapeutische én holistische aanpak.

We zijn allemaal anders en hebben allemaal een eigen unieke energetische samenstelling. Vandaar dat het heel belangrijk is om holistisch te gaan kijken naar je huid. Dit doen we met een intakegesprek en een uitgebreide huidanalyse om voor jou de beste combinatie van producten samen te stellen en een zo goed mogelijk resultaat te bekomen.