LakShmi Beauty Concept beleving door Adriana

Tijdens de verwelkoming legt de Lakshmi consulente – in dit geval Sophie – uit wat er mij te wachten staat. De consultatie bestaat eerst en vooral uit een gesprek over mijn algehele welzijn en er wordt een doshatest bij me afgenomen. De vraagstelling van deze test omvat vragen over mijn huid, de werking van mijn spijsvertering, mijn gemoedstoestand en de opbouw van mijn lichaam. Op basis van mijn antwoorden, wordt mijn resultaat berekend en dan valt het verdict!

Welke dosha(combinatie van elementen waaruit het lichaam is opgebouwd [aarde, water, vuur, lucht en ruimte]) is bij mij dominant en waaruit bestaat mijn onevenwicht? De geurtest, waarbij ik verschillende blends van essentiële oliën moet ruiken, moet het testresultaat ondersteunen. Verdict: KAPHA-huid

We hebben alle 5 elementen, de 3 dosha’s, in ons maar, ieder heeft zijn of haar unieke samenstelling van bij de geboorte. Wanneer er een teveel aan kapha in de huid aanwezig is, is er teveel aan talg, afvalstoffen, grove poriën. Om mijn huid weer in balans te brengen gaat ze te werk met de Kaphalijn van Lakshmi. Dit zijn de “magere” producten,zeg maar. Het zorgt dat mijn huid ontgift wordt en dat mijn doorbloeding en stofwisseling verbeterd worden, zodat afvalstoffen beter afgevoerd worden.

Lees hier meer over de verschillende dosha’s of doe zelf de doshatest online om jouw constitutie te  kennen.

LAKSHMI BEAUTY CONCEPT

Ik leg me op de behandeltafel, waarna de Lakshmi schoonheidsconsulente aan haar startritueel begint. Ik geniet meteen van een voetbad en van een drukpunt hoofd- en nekmassage. Deze massage wordt uitgevoerd met een persoonlijke etherische oliecombinatie dat bij mijn geestelijke constitutie past. Zo geraak ik al een de juiste mood…

Mijn gelaat wordt onder handen genomen en wordt behandeld met producten gericht op mijn dosha. Lakshmi heeft voor elke dosha een aparte productlijn. Je dosha kan regelmatig veranderen, maar vanaf je geboorte heb je steeds één dominante dosha die vaak op de voorgrond treedt. Tijdelijk kan je even één van de andere doshas vertonen, door een ingrijpende gebeurtenis in je leven of een tijdelijke lichamelijke verandering. Ook door vervuiling, vervuiling van geest (negatieve gedachten en emoties) maar ook lichamelijke vervuiling door het gebruik van synthetische huid- en haarverzorgingsproducten.

Na het startritueel wordt mijn huid gereinigd met de kapha reinigingsmelk, gevolgd door een scrub. Terwijl de natuurlijke fruitzuurpeeling aan het inwerken is en mijn poriën aan het openen zijn, worden mijn voeten ook onder handen genomen. Om holistisch (holos= heel) te werken, dient ook de binnenkant onder handen genomen worden. Met behulp van een voet- en handreflexmassage worden via de drukpunten specifieke organen gestimuleerd, waardoor de energie daar ook weer beter gaat stromen. Ik geniet van het heerlijk warm badje en de voetmassage met olie.

Nadien wordt er weer aandacht besteed aan mijn gelaat en wordt er na de scrub een detox masker, bestaande uit neemkruid*, aangebracht. Terwijl deze laatste inwerkt, mogen mijn handen ook van een massage genieten.

Na het masker, wordt de verzorging afgewerkt met een kapha lotion en een kapha dagcrème. Zo bestaat de dagcrème uit kurkuma, de reiniginsmelk uit tea tree, de lotion uit de etherische olie clary sage (salie). Zo heeft elke lijn en elk product uit de lijn zijn eigen unieke kracht van planten, kruiden, etherische oliën en de essences van edelstenen.

TOTAALCONCEPT

Wat ik zo fijn vind aan het Lakshmi Beauty Concept, is het feit dat er aan je hele lichaam aandacht wordt besteed. Dat zorgt voor een nóg diepere ontspanning en een algeheel weldadig gevoel. En niet alleen mijn huid heeft voordeel aan deze behandeling, maar mijn hele lichaam. Aangezien de essentiële oliën diep in het lichaam doordringen worden de probleemgebieden aanpakt en helpen zo mijn evenwicht te herstellen.